Attracties

Madurodam bestaat in totaal uit meer dan 700 maquettes. Deze miniatuurreplica's zijn ongelooflijk gedetailleerd en nauwkeurig. Bezoekers kunnen miniatuurversies zien van bekende gebouwen zoalshet Rijksmuseum, het Anne Frank Huis en het Binnenhof. Er zijn ook verschillende interactieve elementen, zoals het sluiten van de Oosterscheldekering en het besturen van boten en laden en lossen van zeecontainers in de miniatuurversie van de Rotterdamse haven.

Naast de miniatuurreplica's zijn er in Madurodam ook veel interactieve exposities en attracties. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld kennismaken met de Nederlandse geschiedenis en cultuur in de tentoonstelling Holland Experience of een 4D-film bekijken over de Nederlandse Deltawerken. Ook is er de tentoonstelling 'Madurodam By Night', waar de miniatuurreplica's 's nachts worden verlicht, waardoor een prachtige en betoverende sfeer ontstaat. Madurodam biedt een unieke en fascinerende kijk op de Nederlandse cultuur en geschiedenis. 

Geschiedenis

Madurodam is geopend in 1952, het beginkapitaal werd geschonken door de ouders van George Maduro, een van Curaçao afkomstige officier die overleed tijdens de tweede wereldoorlog. Het park ontleent dan ook zijn naam aan deze George Maduro. Aanvankelijk bevatte het park slechts een paar miniatuurreplica's van Nederlandse monumenten, maar het werd al snel populair en werd in de loop der jaren uitgebreid. In de jaren zestig voegde het park een miniatuurhaven toe en in de jaren zeventig voegde het interactieve tentoonstellingen en attracties toe. In de jaren 90 onderging Madurodam een ingrijpende verbouwing, waarbij grote exposities zoals de Rotterdamse haven en Schiphol werden toegevoegd. Na deze verbouwing werd Madurodam in 1996 heropend door toenmalig Koningin Beatrix. In 2012 is de opzet van het park vernieuwd en heringedeeld naar de huidige staat. 

Openingstijden en prijzen

Madurodam is alle dagen van het jaar geopend, afhankelijk van de periode opent het park om 9:00 uur of 10:00 uur en sluit het om 17:00 of 18:00. Reguliere tickets zijn verkrijgbaar vanaf €18,-. Kijk voor actuele informatie rondom openingstijden en ticketprijzen op de site.

Adres: George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken