Attracties 

Toverland heeft meer dan 35 attracties verdeeld over 6 verschillende themagebieden. Het land van Toos is een overdekt themagebied gericht op de allerkleinste, hier zijn junior coaster Toos-express, de Theekopjes en zweefmolen Djin te vinden. Ook Wunderwald is overdekt, al hebben boomstamattractie Expedition Zork en bobsleebaan Maximus’ Blitz Bahn een route die ook buitenom leidt.

In de Magische Vallei zijn onder andere de draaiende achtbaan Dwervelwind en de lanceerachtbaan Booster Bike gelegen. In Ithaka ligt een van de bekendste attracties van het park, Troy. Deze houten achtbaan is de langste, hoogste en snelste attractie van zijn soort in de Benelux. In Port Laguna wordt de interactieve tovershow Magiezijn opgevoerd. Avalon is een van de nieuwste themagebieden, in 2018 opende hier de hangende achtbaan Fenix welke drie keer over de kop gaat. In 2023 openen er nog 4 nieuwe attracties in dit gebied. 

Geschiedenis 

Toverland opende als overdekt pretpark gericht op jonge kinderen, het bestond bij de opening in 2001 enkel uit de indoor hal welke tegenwoordig het themagebied Land van Toos is. In 2004 werd de tweede indoor hal geopend, welke tegenwoordig themagebied Wunderwald is. Later in 2004 werd met de Booster Bike de eerste attractie die zich volledig buiten bevind geopend. Hierna ging Toverland zich ontwikkelen tot een pretpark voor alle leeftijden. Met Troy werd daarom in 2007 de eerste grote blikvanger van het park geopend. Door de jaren heen heeft Toverland de outdoor themagebieden steeds verder uitgebreid.

Openingstijden en prijzen

In de wintermaanden is Toverland beperkt open, zowel in de zomermaanden als wintermaanden kunnen openingstijden per week en dag verschillen. Entreeprijzen verschillen per leeftijd en seizoen, kijk voor actuele prijzen op de site

Adres: Toverlaan 2, 5975 MR Sevenum

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken