Attracties

Walibi heeft in totaal 35 verschillende attracties waarvan maar liefst 7 achtbanen. Goliath is een van de grootste en meest populaire achtbanen in het park. Hij haalt snelheden tot 106 km/u en heeft een val van 46 meter. De achtbaan Lost Gravity beschikt over een uniek "twisted half-pipe" element dat rijders twee keer snel achter elkaar ondersteboven stuurt. Xpress: Platform 13 is een gelanceerde achtbaan die berijders in slechts 2,8 seconden van 0 naar 90 km/u stuurt gevolg door verschillende inversies. In 2019 opende Untamed, de eerste "hybride" achtbaan in Europa. Het heeft een mix van houten en stalen elementen en is ontworpen om rijders het gevoel te geven "ongetemd" te zijn. 
Naast achtbanen zijn er natuurlijk ook nog genoeg andere attracties te vinden. Crazy River is een wildwaterbaan die bezoekers meeneemt in boomstamboten en in totaal 3 afdalingen maakt. In de El Rio Grande gaan bezoekers in ronde boten door stroomversnellingen, draaikolken en andere obstakels. Merlin's Magic Castle is een madhouse welke de illusie geeft van een kamer die draait en kantelt. 

Geschiedenis

Het park is oorspronkelijk geopend in 1971 onder de naam Flevohof en is begonnen als een agrarisch themapark. In 1994 werd het park echter verkocht aan de Walibi Group, een bedrijf gespecialiseerd in pretparkbeheer. Onder de nieuwe eigenaar werd het park omgedoopt tot Walibi Flevo en onderging het een grote transformatie. Er werden veel nieuwe attracties toegevoegd, waaronder achtbanen en thrillrides. Het park transformeerde hierdoor van educatief themapark tot attractiepark. In 2000 werd het park omgedoopt tot Six Flags Holland nadat het was overgenomen door Amerikaans pretparkbedrijf Six Flags. Na een aantal jaren eigendom te zijn geweest van Six Flags, werd het park in 2004 opnieuw verkocht aan het Britse Palamon Capital Partners. Het park werd opnieuw omgedoopt, dit keer tot Walibi World. Het park onderging opnieuw een reeks renovaties en uitbreidingen en er kwamen veel nieuwe attracties bij, waaronder de grootste achtbaan van het park, Goliath. In 2011 werd het park opnieuw omgedoopt tot Walibi Holland. In 2006 kwam het park in handen van huidige eigenaar Compagnie des Alpes. In 2011 veranderde de naam voor de laatste keer in Walibi Holland en sindsdien opereert het park onder die naam. Ondanks wisselende eigenaren en talloze rebrandings is Walibi Holland een populaire bestemming gebleven voor bezoekers. 

Openingstijden en prijzen

Walibi Holland is in de wintermaanden beperkt geopend. Van april t/m oktober verschillen de openingstijden per dag en periode. Reguliere tickets zijn verkrijgbaar vanaf €32,50 maar variëren in prijs per dag, Kijk voor actuele informatie rondom ticketprijzen op de site.

Adres: Spijkweg 30, 8256 RJ Biddinghuizen

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken