Attracties

Bellewaerde heeft meer dan 30 attracties verdeeld over verschillende themagebieden die allemaal iets anders bieden voor de bezoekers. Een van de populairste gebieden is The Jungle, dat een Afrikaanse savanne nabootst en bezoekers de kans geeft om verschillende wilde dieren te bekijken. Het Canadian Fun gebied is een hommage aan het Canadese platteland en biedt een scala aan attracties, waaronder de populaire ‘Dawson Duel’ achtbaan. Een andere populaire attractie is Huracan, een spectaculaire achtbaan die door het Mexico gebied slingert en de bezoekers meeneemt op een spannende reis. Het Far West gebied neemt de bezoekers mee terug in de tijd naar het wilde westen en biedt verschillende attracties, waaronder de Gold Rush achtbaan en de El Toro waterbaan.

Het Bellewaerde Aquapark is een apart gedeelte van het park dat geopend is in 2019 en beschikt over verschillende zwembaden, glijbanen en speeltoestellen. Bezoekers kunnen genieten van zowel binnen- als buitenzwembaden, evenals verschillende attracties zoals de Aqua Jungle en Aqua slide.

Geschiedenis

Bellewaerde begon als een dierentuin in 1954, toen oprichter Albert Florizoone de eerste dieren kocht voor zijn privécollectie. In de jaren erna werd de collectie uitgebreid en werd het park langzaam omgebouwd tot een pretpark. In de jaren 80 en 90 onderging het park verschillende uitbreidingen en werden er meer attracties toegevoegd. In 1998 werd het park overgenomen door Compagnie des Alpes, een Franse onderneming die verschillende pretparken in Europa bezit. Sindsdien heeft Bellewaerde Park verschillende veranderingen ondergaan en is het geëvolueerd tot het moderne pretpark dat het vandaag de dag is.

Review

Bij Bellewaerde kun je een dagje dierentuin en pretpark combineren, wat het park uniek maakt. Zo rijd je in de Bengal express in een trein tussen de leeuwen en tijgers. Verder zijn er genoeg attracties voor jong en oud, ideaal voor elk gezin. De echte thrillseeker zal vooral uitkijken naar een ritje in de Boomerang achtbaan, de enige écht ruige attractie van het park. Bellewaerde is al een redelijk oud park, ondanks constante vernieuwingen en opknappingen is dit in sommige delen terug te zien.

Openingstijden en prijzen

Bellewaerde is doorgaans geopend vanaf eind maart t/m begin november, in december en januari is het park rond de kerstvakantie geopend. Openingsdagen en tijden verschillen per periode. Reguliere entree tickets zijn verkrijgbaar vanaf €40,- maar kunnen verschillen per dag. Kijk voor actuele prijzen op de site.  

Adres: Meenseweg 497, 8902 Ieper, België

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken