Attracties

Het park is verdeeld in verschillende themagebieden die elk hun eigen unieke sfeer en attracties hebben. Zo is er Adventure Valley, waar bezoekers de sensatie van het wildwesten kunnen beleven met attracties als de Revolution, een achtbaan die 360 graden over de kop gaat, en El Rio, een wildwaterbaan die door een canyondoolhof loopt. In Land of Legends kunnen bezoekers zich onderdompelen in de mythen en legendes van de oude wereld met attracties zoals Fury, een achtbaan die razendsnel door een landschap van draken en monsterlijke wezens raast, en de Dizz, een draaimolen die op een op hol geslagen draak lijkt.

Maar het park heeft meer te bieden dan alleen adrenaline pompende achtbanen. Voor de allerkleinsten is er de Kinderland-zone, waar ze zich kunnen vermaken in de ballenbak, op de glijbanen en op de verschillende speeltoestellen. Ook is er een gedeelte met verschillende shows en optredens, waaronder de spectaculaire stuntshow.

Geschiedenis

Het park werd oorspronkelijk geopend als een concertlocatie in 1961 door Bobbejaan Schoepen, een Belgische zanger en gitarist. Hij besloot het terrein uit te breiden en om te bouwen tot een pretpark om meer bezoekers te trekken en zo ontstond Bobbejaanland. Het park heeft door de jaren heen veel veranderingen ondergaan, waaronder de opening van verschillende nieuwe attracties en het toevoegen van nieuwe themagebieden. In 2004 werd het park overgenomen door de Spaanse pretparkgroep Parques Reunidos, waardoor er nog meer investeringen en uitbreidingen mogelijk werden.

Review

Bobbejaanland heeft echt voor ieder wat wils, door de goede mix van attracties kan iedere bezoeker hier zijn pret op. Vooral de nieuwste achtbaan Fury is een echte aanrader, en voor de fanatieke pretpark bezoeker al reden genoeg voor een bezoekje. Ook de achtbaan Typhoon blijft, met zijn stijle val en looping een van de favorieten, deze vrijeval achtbaan is enigszins vergelijkbaar met de Fomule X in Drievliet. Het park is enigszins verouderd, veel attracties staan al lang in het park en kunnen wel een opknapbeurt gebruiken of zijn aan vervanging toe. Bobbejaanland lijkt hier echter wel mee bezig te zijn, zo zijn recentelijk nieuwe attracties toegevoegd en gebieden opnieuw gethematiseerd. Een ander minpuntje is dat het park vaak al erg vroeg sluit, buiten het absolute hoofdseizoen gaat het vaak al om 17:00 uur dicht. 

Openingstijden en prijzen

Bobbejaanland is doorgaans geopend van eind maart tot half november. Openingsdagen en tijden wisselen enorm in deze periode. Reguliere entreetickets zijn online verkrijgbaar vanaf €26,90 prijzen verschillen per dag en periode. Kijk voor actuele informatie rondom openingstijden en entreeprijzen op de site.

Adres: Olensteenweg 45, 2460 Kasterlee, België

 

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken