Attracties

Drievliet heeft in totaal 31 verschillende attracties. Een van de meest populaire attracties is de achtbaan Twistrix. Een andere favoriet is de Formule X achtbaan, die beschikt over een uniek lanceersysteem dat rijders in slechts drie seconden van 0 naar 70 km/u lanceert. Hierna volgen snelle bochten en inversies. Voor degenen die de voorkeur geven aan waterattracties, is er de Jungle river, een spannende boomstamattractie waarbij gasten tot twee keer toe een steile afdaling maken.

Het park biedt ook gezinsvriendelijke attracties zoals de Monorail, een rit die gasten meeneemt op een rit door het park. Het Kids Wonderland, is een deel van het park dat speciaal is ontworpen voor jongere kinderen met attracties zoals de Mini Cars en de Draaimolen. Daarnaast is er de Kopermijn, een wilde muis achtbaan met scherpe bochten en afdalingen die bezoekers een spannende rit bieden.

Geschiedenis

Drievliet opende in 1938, toen bestond het enkel uit een theehuis met een speeltuin. Het landgoed waarop dit gevestigd was werd in 1950 aangekocht, en in 1951 werd met een draaimolen de eerste attractie geplaatst. In het begin werd het park uitgebreid met een paar simpele kermisattracties zoals een schommelrit. In de loop der jaren groeide het park in populariteit en kwamen er meer ‘vaste’ attracties, zoals de monorail welke nog steeds in het park te vinden is. In 1994 onderging het park een ingrijpende renovatie en uitbreiding en transformeerde het tot een moderne attractiepark. Desondanks hadden veel attracties nog steeds de uitstraling van kermisattracties. In 2010 werden daarom verschillende attracties gethematiseerd, iets wat hiervoor weinig gedaan werd in het park. 

Review

Drievliet is een leuk dagje weg voor gezinnen met kinderen. In het park zijn meer dan genoeg attracties te vinden om je een hele dag te vermaken. Echt grote en spectaculaire attracties vind je hier echter niet, en het park kan soms het gevoel geven van een grote kermis. Een absoluut hoogte punt is de piratenshow, deze moet je dus zeker niet overslaan als je het park bezoekt. Drievliet is qua grootte en soort attracties erg vergelijkbaar met Avonturenpark Hellendoorn, ook zijn beide parken vooral gericht op gezinnen met kinderen.

Openingstijden en prijzen

Drievliet is geopend van april t/m oktober, openingstijden verschillen per dag. De reguliere ticketprijs voor bezoekers vanaf 1 meter is €25,50. kijk voor actuele informatie rondom openingstijden en ticketprijzen op de site.

Adres: Laan van 's-Gravenmade 81, 2495 BD Den Haag

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken