Attracties

De Efteling telt maar liefst 62 attracties, welke verdeeld zijn over vijf verschillende ‘rijken’. Fantasierijk ligt rond de hoofdentree van het park, hier is onder andere Symbolica te vinden. Deze darkride opende in 2017 en is gethematiseerd naar de wereld van mascotte Pardoes. In Marerijk zijn enkele van de meest iconische attracties van het park te vinden, zoals de Droomvlucht, Villa Volta en het Sprookjesbos. In Anderrijk zijn de Fata Morgana, Piraña en de in 2020 geopende achtbaan Max & Moritz gelegen. Hier lag eerder ook het in 2022 gesloten Spookslot, welke plaats moest maken voor trillride Danse Macabre. Deze attractie is nog in aanbouw en moet in 2024 openen. Het Reizenrijk wordt voor een groot deel ingenomen door de siervijver waar de bootjes van de Gondoletta hun rondvaart door maken. Verder zijn in dit rijk onder andere de Vogel Rok en Carnaval Festival te vinden. In Ruigrijk liggen de meest spectaculaire attracties van het park. Dit begon met de Python, een stalen achtbaan met twee loopings. Tegenwoordig zijn hier ook waterachtbaan de Vliegende Hollander, houten racer achtbaan Joris en de Draak, en duikachtbaan Baron 1898 te vinden. Naast attracties zijn er meerdere shows in het park zoals ruitershow Ravelijn en het waterspektakel Aquanura. 

De Efteling biedt ook genoeg opties om te overnachten, zo is er een Efteling Hotel, vakantiepark Bosrijk en vakantie park Loonsche Land met zowel vakantiehuisjes als een hotel.

Geschiedenis

Op 31 mei 1952 werd de Efteling geopend, het park bestond vroeger enkel uit wandelpaden. Jaren later werd het uitgebouwd, er kwam een theehuis met daaraan een speeltuin. De bedenker, Anton Pieck, was leraar in Bloemendaal en bedacht meerdere sprookjes voor het sprookjesbos. Er kwamen steeds meer sprookjes bij zoals langnek, de kleine boodschap en sneeuwwitje. Hierdoor vonden steeds meer bezoekers vond hun weg naar het park. In de jaren zeventig kreeg de Efteling te maken met teruglopende bezoekersaantallen waardoor besloten werd de doelgroep uit te breiden en de eerste attracties te openen. In 1978 werd het spookslot geopend en in 1981 de eerste achtbaan van het park, de Python. In de jaren daarna volgde meer uitbreidingen met attracties. De Efteling is uitgegroeid tot een van de drukst bezochte pretparken van Europa en trekt jaarlijks zo’n 5,5 miljoen bezoekers.

Openingstijden en prijzen

De Efteling is het hele jaar door geopend, openingstijden kunnen per seizoen verschillen. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €42,-. Naast een geldig ticket heb je voor een bezoek ook een reservering nodig. Tickets kopen en reserveren kan gemakkelijk via de site.

Adres: Europalaan 1, 5171 KW Kaatsheuvel 

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken