Attracties

Een van de grootste attracties van Europa-Park zijn de verschillende themagebieden die elk een Europees land vertegenwoordigen. Een van de populairste themagebieden is Duitsland. Dit themagebied is de thuisbasis van de iconische achtbaan Blue Fire, die bekend staat om zijn snelheid en soepele rit. Ook vindt u hier een prachtig nagebouwde Beiers dorpsplein met winkels en restaurants. In het themagebied Frankrijk is onder andere de indrukwekkende achtbaan Silver Star gelegen, die met zijn hoogte van 73 meter de hoogste achtbaan van Europa is. Ook zijn er hier diverse shows te vinden die in het teken staan van Franse cultuur en tradities. Het themagebied Griekenland is geïnspireerd op de klassieke oudheid en biedt onder andere de attractie "Poseidon", een spectaculaire waterattractie. Er nog veel meer attracties te vinden in Europa-Park, zoals de houten achtbaan Wodan, de virtual reality attractie Alpenexpress Coastiality en de 4D-attractie Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys. In totaal heeft Europa-park meer dan 60 attracties verdeeld over maar liefst 18 themagebieden. 

Geschiedenis

Europa-Park werd opgericht in 1975 door Franz Mack, de zoon van de oprichter van Mack Rides, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen van attracties voor pretparken. Het park begon als een kleine verzameling van attracties en groeide al snel uit tot een van de grootste pretparken van Europa. Door de jaren heen heeft het park verschillende uitbreidingen en vernieuwingen ondergaan, waarbij telkens nieuwe attracties en themagebieden werden toegevoegd. In 1995 opende ook het eerste hotel waardoor bezoekers meerdere dagen in het park konden verblijven. Inmiddels heeft Europa-Park meerdere hotels. Met bijna 6 miljoen jaarlijkse bezoekers is het uitgegroeid het drukst bezochte pretpark in Europa na Disneyland Parijs.

Review

Europa-park is het drukst bezochte pretpark van Duitsland, het trekt jaarlijk een stuk meer bezoekers dan bijvoorbeeld Phantasialand of Moviepark Germany. En qua oppervlakte het zelfs het grootste pretpark van Europa. Aan attracties geen gebrek, het park heeft namelijk meer dan verschillende 100 attracties, er is dus echt voor ieder wat wils. Met 13 verschillende achtbanen is vooral de echte pretparkaanbidder hier op z'n plek. Als je het hele park wil zien en in de attracties wilt heb je dus wel zeker meerdere dagen nodig. Het park kan ook erg druk zijn waardoor de wachtrijen bij attracties wel erg lang worden.

Openingstijden en prijzen

Europa-Park is het hele jaar door geopend, met openingstijden variërend van 9.00 uur tot mintens 18.00 uur  tijdens het zomerseizoen en 11.00 uur tot minstens 19.00 in het winterseizoen. Vooral in het zomerseizoen kan het park op dagen langer open zijn. Reguliere tickets voor volwassenen (12+) zijn verkrijgbaar vanaf €42,- maar variëren per dag. Kijk voor actuele ticketprijzen op de site

Adres: Europa-Park-Straße 2, 77977 Rust, Duitsland

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken