Attracties

Movie Park Germany heeft meer dan 30 attracties verdeeld over verschillende themagebieden.
Het gebied Hollywood Street Set heeft als thema de straten van Hollywood en beschikt vooral over verschillende winkels en restaurants. Een van de meest populaire attracties in dit gebied is de wildwaterbaan Area 51 – Top Secret.

Santa Monica Pier is een gebied gebaseerd op de beroemde pier in Santa Monica, Californië, een van de meest populaire attracties in dit gebied is de Crazy Surfer, een disk-coaster die het surfen op een gigantische golf nabootst.

Streets of New York is een gebied ontworpen om eruit te zien als de straten van New York City, compleet met wolkenkrabbers en straatartiesten. Een van de meest populaire attracties in dit gebied is de achtbaan Van Helsing's Factory, die bezoekers meeneemt op een spookachtige reis door het hol van een vampier.

The Old West heeft als thema het wilde westen. Een van de meest populaire attracties in dit gebied is de houten achtbaan The Bandit, die bekend staat om zijn steile afdalingen en scherpe bochten. Ook de hangende achtbaan MP Xpress is hier te vinden. Met een topsnelheid van 80 km/ u vlieg je over de baan die maar liefst vijf inversies bevat.

Federation Plaza is gebaseerd op de Star Trek-franchise, in dit futuristische thema gebied vind je de unieke stalen lanceerachtbaan Star Trek: Operation Enterprise. Nickland is ontworpen voor jongere bezoekers en biedt attracties gebaseerd op populaire Nickelodeon-personages zoals SpongeBob SquarePants en Dora the Explorer. 

Geschiedenis

Movie Park Germany werd oorspronkelijk geopend in 1996 onder de naam Warner Bros. Movie World Germany als onderdeel van het merk Warner Bros. Het park is ontworpen om de magie van Hollywood naar Duitsland te brengen en bezoekers de kans te bieden om de opwinding van hun favoriete films en tv-shows te ervaren in een pretparkomgeving. In 2004 werd het park overgenomen door Parques Reunidos en omgedoopt tot Movie Park Germany. In de afgelopen jaren is Movie Park Germany blijven uitbreiden en evolueren door nieuwe attracties en shows toe te voegen op basis van populaire films en tv-shows zoals The Walking Dead, Star Trek en Nickelodeon. Tegenwoordig is Movie Park Germany een van de beste themaparken in Duitsland en trekt het bezoekers van over de hele wereld met zijn spannende en meeslepende attracties.

Review

Movie Park Germany is uitermate geschikt voor een dagje weg met het gezin. De allerkleinste kunnen zich prima vermaken in Nickland en het Paw Patrol gebied, waar de herkenbare figuren van TV overal terugkomen en te zien zijn. Terwijl er voor oudere kids (of pappa en mamma) spannende attracties zijn zoals Star Trek: Operation Enterprise of Van Helsing's Factory. Het park ziet er wel enigszins slecht onderhouden uit, en door de vele grijpautomaten en spelkramen doet het soms meer denken aan een kermis. Hierdoor is ook de sfeer in het park een stukje minder dan in bijvoorbeeld de Efteling of Disneyland

Openingstijden en prijzen

Movie Park Germany is doorgaans geopend vanaf eind maart tot begin november. Het park is geopend vanaf 10:00 uur, sluitingstijden variëren per dag en periode van 17:00 tot 22:00 uur. Reguliere entree tickets zijn online verkrijgbaar vanaf €29,90 maar verschillen per bezoekdatum, kijk voor actuele entreeprijzen op de site.

Adres: Warner-Allee 1, 46244 Bottrop, Duitsland

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken