Attracties 

Disneyland Parijs is verdeeld in verschillende themagebieden, elk met hun eigen unieke charme en attracties. Een van de meest populaire gebieden is Fantasyland, waar bezoekers de kans krijgen om klassieke Disney-verhalen en -personages te beleven, zoals Sneeuwwitje en Peter Pan. Een andere populaire gebied is Adventureland, waar bezoekers kunnen genieten van spannende attracties zoals Indiana Jones and the Temple of Peril en Pirates of the Caribbean. Het park heeft ook een Frontierland, Discoveryland en een Walt Disney Studios Park, waar bezoekers de kans krijgen om de wereld van Disney-films te ervaren.

Er zijn talloze populaire attracties in Disneyland Parijs, waaronder enkele die uniek zijn voor het park. Een van de bekendste attracties is de Space Mountain-rollercoaster, die je meeneemt op een wilde reis door de ruimte. Andere favorieten zijn Big Thunder Mountain Railroad, Pirates of the Caribbean en It's a Small World. Voor de jongere bezoekers van het park zijn er attracties zoals Dumbo the Flying Elephant en Peter Pan's Flight. Er is ook een parade die dagelijks door het park trekt, waarbij alle favoriete Disney-figuren zich presenteren aan de bezoekers.

Walt Disney Studios Park

Naast het Disneyland Park is er ook het Walt Disney Studios Park, dat een hommage is aan de wereld van film en televisie een concept dat we ook kennen van Movie Park Germany. Het park biedt verschillende themagebieden die gericht zijn op bekende Disney-films, zoals Toy Story, Ratatouille en Cars. Bezoekers kunnen genieten van verschillende attracties, waaronder de spectaculaire achtbaan Rock 'n' Roller Coaster starring Aerosmith en de Twilight Zone Tower of Terror, waar je op een angstaanjagende lifttocht door de verlaten Hollywood Tower Hotel wordt genomen. Het Walt Disney Studios Park biedt ook verschillende shows en live-entertainment, zoals de beroemde stuntshow Moteurs... Action! waar je de adrenaline van Hollywood-stunts en -trucs kunt voelen. Of je nu een filmfan bent of niet, het Walt Disney Studios Park biedt een geweldige aanvulling op het Disneyland Park en zorgt voor een geweldige dag vol avontuur en spanning.

Geschiedenis 

De geschiedenis van Disneyland Parijs gaat terug tot 1992, toen het park voor het eerst zijn deuren opende als Euro Disneyland. Het park werd geopend na het succes van Disneyland in het Amerikaanse Anaheim, ter inspiratie voor dat park bezocht Walt Disney o.a. Madurodam en Tivoli Gardens. In tegenstelling tot de Amerikaans tegenhanger kende Disneyland Parijs een moeilijke start, met lagere bezoekersaantallen dan verwacht. Om het park te redden, moest het opnieuw worden ontworpen en opnieuw worden gepositioneerd als Disneyland Parijs. Dit bleek succesvol te zijn, en vandaag de dag trekt het park miljoenen bezoekers per jaar.

Review

Disneyland Parijs eigenlijk voor iedereen een niet te missen ervaring. Aan alles is gedacht, overal waar je kijkt is het park gethematiseerd en zijn je favoriete Disney figuren te zien. Er zijn enorm veel verschillende attracties te vinden welke wederom allemaal tot in de puntjes gethematiseerd zijn. Daarnaast kun je met verschillende Disney figuren op de foto, zijn er verschillende shows en parades en wordt de dag afgesloten met een grote eindschow compleet met lichteffecten en vuurwerk. Disneyland is het drukst bezochte pretpark in Europa, iets wat je zeker ook merkt in de wachtrijen voor de attracties. Als je beide parken wil bezoeken en in veel attracties wilt heb je dus zeker meerdere dagen nodig.  

Openingstijden en prijzen

Disneyland Parijs is het hele jaar door geopend, de openingstijden kunnen per dag verschillen maar zijn doorgaans van 9:30 uur tot 21:00 of 22:00 uur. Prijzen van entreetickets zijn verschillend per dag, kijk voor actuele prijzen op de site.

Adres: Bd de Parc, 77700 Coupvray, Frankrijk

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken