Shows

Puy de Fou is een themapark zonder attracties, er zijn enkel show te zien in het park. Er zijn 7 grote hoofdshows en 9 kleinere nevenshow. Een van de populairste shows in Puy du Fou is de show Cinéscénie. Dit indrukwekkende spektakel is een combinatie van theater, muziek en special effects en wordt vaak een van de grootste en meest indrukwekkende nachtshows ter wereld genoemd. De show vindt plaats op een enorm podium van meer dan 23 hectare en bevat meer dan 2000 acteurs en technici die samenwerken om het verhaal tot leven te brengen. De voorstelling vertelt het verhaal van de regio Vendée en haar mensen, met de nadruk op de lokale geschiedenis en cultuur.

Le Dernier Panache is een historisch verhaal over een Franse marineofficier die vecht voor de vrijheid van zijn land tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. De show bevat een combinatie van live acteurs en geavanceerde speciale effecten, en is bekend om zijn ongelooflijke aandacht voor detail en verbluffende visuele effecten.

Les Vikings neemt bezoekers mee terug in de tijd naar de wereld van de Vikingen, met een focus op de legendarische Noorse krijgers die tijdens de Vikingtijd over de zeeën zwierven. De show bevat een indrukwekkende replica van een vikingschip, samen met een cast van acteurs die het verhaal tot leven brengen door middel van verbluffende choreografieën en vechtscènes.

Le Secret de la Lance speelt zich af in de middeleeuwen en volgt het verhaal van een jonge herdersjongen die ridder wordt en vecht om zijn land te verdedigen tegen een binnenvallend leger. De show biedt indrukwekkende stunts, paardrijden en gechoreografeerde veldslagen, allemaal tegen de achtergrond van een prachtig middeleeuws kasteel. De show worden doorgaans meerdere keren per dag opgevoerd, dit is echter wel afhankelijk van de periode en openingstijden. 

Geschiedenis

Puy du Fou werd in 1978 opgericht door Philippe de Villiers. In die tijd wou Villiers een show creëren  die de Franse geschiedenis en cultuur zou vieren en bezoekers een unieke ervaring zou bieden. Toen hij stuitte op een kasteelruïne bij het plaatsje Epesses schreef hij hier omheen een scenario. Tegen het einde van het eerste seizoen was de show uitgegroeid tot een heus spektakel. Uiteindelijk opende in 1989 het Grand Parc, waarna Puy du Fou als themapark aangemerkt kan worden.In de loop der jaren is Puy du Fou blijven uitbreiden en innoveren, met de introductie van nieuwe shows en attracties die verschillende periodes uit de Franse geschiedenis vieren. Tegenwoordig biedt het park een breed scala aan shows, van Romeinse gladiatorengevechten tot middeleeuwse steekspeltoernooien, en trekt het jaarlijks miljoenen bezoekers.

Review

Puy du Fou is een van de meest bijzindere parken in Europa, een pretpark zonder attracties zie je bijna nooit. Maar Puy du Fou is zeker een bezoek waard en een absolute aanrader voor iedereen. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt wat de shows werkelijk spectaculair maakt. Via de app kun je de shows ook in het Nederlands volgens, het is dan wel handig om zelf al oortjes mee te nemen. Als je alle grote shows wilt zien heb je echter wel minimaal twee dagen nodig. Een klein minpuntje is dat het op sommige tribunes wel erg heet kan worden in de zon, heel veel schaduw plekken zijn er niet en de grote shows duren al gauw 40 minuten. 

Openingstijden en prijzen

Puy du Fou is geopend van april t/m november, buiten het hoofdseizoen is het park verschillende dagen gesloten. Openingstijden verschillen per periode en dag. Reguliere tickets zijn verkrijgbaar vanaf €42,-. Kijk voor actuele prijzen op de site.

Adres: 85590 Les Epesses, Frankrijk

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken