Attracties 

Het biedt een verscheidenheid aan ervaringen, waaronder 3D- en 4D-bioscoop, meeslepende attracties, virtual reality-simulaties en interactieve tentoonstellingen. The Time Machine is een grootschalige meeslepende attractie die bezoekers meeneemt op een reis door tijd en ruimte. De rit combineert 3D- en 4D-effecten met bewegingssimulatie om een echt unieke ervaring te creëren.

Arthur, the 4D Adventure is een gezinsvriendelijke attractie gebaseerd op de populaire Franse animatiefilm Arthur and the Invisibles. Bezoekers zitten in een bewegend theater en worden samen met Arthur en zijn vrienden meegenomen op een spannend avontuur. T

he Extraordinary Journey is een 360-graden meeslepende bioscoopervaring die bezoekers meeneemt op een reis rond de wereld. De film wordt geprojecteerd op een gigantisch koepelscherm en gaat gepaard met speciale effecten zoals wind, water en geuren.

The Dancing with Robots attractie is een hightech dansvoorstelling met mechanische robots. Je neemt plaats in de robots welke geprogrammeerd zijn om synchroon met elkaar en met de muziek te bewegen, waardoor een betoverend spektakel ontstaat.

Mission Mars is een achtbaan gethematiseerd rondom een futuristische missie naar Mars. In draaiende auto's bereikt de rit een topsnelheid van 55 km / u met dalingen, scherpe bochten en speciale effecten zoals rook en verlichting.

Geschiedenis

Futuroscope werd geopend op 31 mei 1987 door Rene Monory, hij wilde een themapark creëren dat gericht was op wetenschap, technologie en innovatie, en hij verzamelde een team van experts om hem te helpen zijn visie tot leven te brengen. Het park is ontworpen door verschillende architecten die bekend staat om hun futuristische stijl. De iconische gebouwen van het park hebben gebogen vormen, gedurfde kleuren en metallic afwerkingen, waardoor het een kenmerkende uitstraling heeft die nog steeds opvallend is. De beginjaren van Futuroscope werden gekenmerkt lage bezoekersaantallen, maar het won geleidelijk aan populariteit dankzij de innovatieve attracties en de unieke sfeer. In de jaren die volgden, bleef het park uitbreiden en nieuwe attracties toevoegen, waaronder een 3D-bioscoop, een multimediapaviljoen en een virtual reality-attractie. Tegenwoordig is Futuroscope een van de populairste themaparken van Frankrijk, dat jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. 

Review

Als je een keer opzoek bent naar een volledig andere pretpark ervaring, en houdt van multimedia en cinematografie is Futuroscope zeker een bezoek waard. Dit is echter ook meteen een groot nadeel, de meeste attracties zijn eigenlijk niet meer dan een bioscoopscherm. Of het nu een gigantisch scherm is, een 3D of 4D voorstelling of het scherm 360 graden om je heen te zien is, je moet wel echt van film houden. Verder zijn de attracties die je in het park kunt vinden namelijk vrij mager, zo is er maar één achtbaan in het hele park die verder alleen wordt aangevuld door een handjevol kleine attracties en speeltuinen. Futuroscope is echter wel een ontzettend mooi park, alles is schoon en goed bij gehouden. De architectuur van de verschillende gebouwen is werkelijk waar prachtig en uniek. Het park is doorgaans tot laat geopend, en het is zeker de moeite waard te blijven want de avond show is ontzettend spectaculair. Vanaf de tribunes heb je goed zicht op de lichtshow en verschillende special effects.

Openingstijden en prijzen

Futuroscope is doorgaans vanaf begin maart tot half september elke dag geopend, in de wintermaanden is het park voornamelijk in de weekenden en vakanties geopend. Openingstijden van het park in het zomerseizoen zijn doorgaans van 9:30 uur tot 23:00 uur maar variëren per dag en periode. Reguliere entree tickets verschillen enorm in prijs afhankelijk van de datum van bezoek, kijk daarom voor actuele entreeprijzen op de site.

Adres: Av. René Monory, 86360 Chasseneuil-du-Poitou, Frankrijk

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken