Attracties 

In Linnaeushof zijn ontelbare speelstructuren te vind waar kinderen van alle leeftijden op kunnen klimmen, glijden, slingeren en springen op trampolines. Het park beschikt ook over een aantal kleine attracties zoals de kartbaan, monorail, botsauto’s en een treintje. Op de minigolfbanen kunnen bezoekers een vriendschappelijk wedstrijdje houden. Op een warme dag kunnen kinderen verkoeling zoeken in de waterspeeltuin. Met verschillende glijbanen en waterelementen krijgen de spetters je zeker te pakken. Naast de speelstructuren en attracties beschikt Linnaeushof over meerdere restaurants en snackbars die een verschillende eet- en drinkgelegenheden bieden. 

Geschiedenis 

Linnaeushof opende zijn deuren in 1965 en is vernoemd naar de beroemde Zweedse botanicus Carl Linnaeus. Het park was oorspronkelijk een kleine bloementuin, maar werd al snel uitgebreid met verschillende speeltoestellen en attracties. In de loop der jaren bleef Linnaeushof groeien en evolueren tot de grote buitenspeeltuin die het nu is. Er zijn nieuwe attracties toegevoegd, zoals de waterspeeltuin en minigolfbanen, om bezoekers nog meer mogelijkheden te bieden voor plezier en vermaak. Ondanks de veranderingen en groei is Linnaeushof een familiebedrijf gebleven en is het trouw gebleven aan zijn roots als een plek waar kinderen zich kunnen vermaken en spelen in een veilige omgeving. Tegenwoordig is de Linnaeushof een van de grootste speeltuinen van Europa en trekt het jaarlijks zo’n 300.000 bezoekers.

Review

Linnaeushof is een ideaal dagje weg voor gezinnen met kleinere kinderen. Er is genoeg te doen en beleven, let wel op dat het een speeltuin is er zijn enkele kleine attracties maar meer dan dat niet. Het is verstandig om je bezoek te plannen met lekker weer, niet alleen omdat alles zich buiten bevindt maar ook omdat er dan gebruik gemaakt kan worden van de waterspeeltuin. En ook al kan de waterspeeltuin niet op tegen het Tikibad van Duinrell, het blijft toch het hoogtepunt van Linnaeushof. Voor een speeltuin is Linnaeushof wel aan de prijzige kant, ouders betalen ook entree terwijl er voor hen eigenlijk niks te doen is en ook voor de parkeerplaats moet betaald worden. Zo kun je aan het eind van de dag toch nog verassend veel kwijt zijn.

Openingstijden en prijzen

Linnaeushof is doorgaans geopend vanaf eind maart tot eind september. Openingstijden in deze periode zijn van 10:00 uur tot 17:00 uur, op vakantie – en weekenddagen is het park tot 18:00 uur geopend. Reguliere ticketprijs is €17,00 voor de extra activiteiten karten en minigolf moet nog een klein bedrag bijbetaald worden. Kijk voor actuele informatie rondom openingstijden en ticketprijzen op de site.

Adres: Glipperweg 4C, 2104 AK Heemstede

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken