Attracties 

Meer dan 1000 verschillende soorten dieren, planten en microben zijn te zien in de dierentuin. Artis heeft daarmee een enorme en gevarieerde collectie. Met grote blikvangers zoals olifanten, jaguars, giraffes en leeuwen. Verschillende aapachtige zoals gorilla’s en chimpansees. Akelige reptielen zoals krokodillen en slangen. Aquariums vol met vissen. Ontelbare vogels. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het is eigenlijk te veel om op te noemen. De kans is dus groot dat alle dieren die je maar kunt bedenken te vinden zijn in Artis. Naast dieren wordt het park gevuld door uitzonderlijke bomen en planten, beelden die behoren tot cultureel erfgoed en maar liefst 27 monumentale gebouwen. 

Geschiedenis 

Op 1 mei 1838 werd het  'Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra’ opgericht met als doel zowel de levende als niet levende natuur dichter bij de burger te stellen. In het begin bestond een groot deel van de collectie dan ook uit opgezette dieren, skeletten en fossielen. De eerste dieren in het park waren apen, herten, papegaaien en een panter. Door verschillende uitbreidingen, vernieuwingen en renovaties heeft het park zich uiteindelijk ontwikkeld tot de huidige vorm. 

Openingstijden en prijzen

Artis is dagelijks geopend van 9:00 uur tot 18:00 uur. Tickets kopen of een dag reserveren moet van te voren online via de site. Alle dagbezoekers hebben dus een reservering nodig, met uitzondering van Artis-leden en sociëteitsleden.

Adres:  Plantage Kerklaan 38-40, 1018 CZ Amsterdam

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken