Attracties

In Avonturenpark Hellendoorn zijn meer dan 30 verschillende attracties te vinden. De achtbaan Balagos, met meerdere loopings en een topsnelheid van 75 kilometer per uur, is een populaire attractie onder de thrillseekers. Voor families is er de achtbaan Donderstenen, waarin je met een mijnkarretje door een oude mijn rijdt en door een aantal spannende bochten en hellingen gaat. Een andere populaire attractie is de Wild Waterval, een boomstamattractie waarin je door een stroomversnelling en langs watervallen raast. Deze attractie zorgt zeker voor de nodige verkoeling op een warme dag!

Naast deze attracties zijn er nog veel meer te vinden in het park. Wat dacht je van de Oldtimers, waarin je in een oldtimer over een parcours rijdt, of de spannende lasergame met special effects Discovery Club. Voor de allerkleinsten is er het Dreumesland, een speelgebied speciaal ontworpen voor de allerkleinste. Hier zijn verschillende attracties te vinden voor jonge kinderen, zoals de vrijeval Baba's Ruimtereis, een spannende rit voor de kleintjes.

Geschiedenis

De geschiedenis van Avonturenpark Hellendoorn gaat terug tot 1936, toen de heer Lutje Schipholt een theetuin begon in het bos bij het dorpje Hellendoorn. In de loop der jaren groeide de theetuin uit tot een recreatiegebied met verschillende attracties en dierenverblijven. In 1977 werd het park officieel geopend als Avonturenpark Hellendoorn. Sindsdien is het park meerdere keren uitgebreid en gemoderniseerd, waardoor het nu één van de grootste en populairste attractieparken van Nederland is.

Review

Voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden is Avonturenpark Hellendoorn een heerlijk dagje weg. Je vindt hier namelijk genoeg attracties voor jong en oud, van achtbanen tot dreumesland. Als je opzoek bent naar een echt ruige attractie ben je bij Balagos aan het juiste adres. Dit is dan ook meteen de enige echt ruige attractie, waar de rest toch vooral op kinderen gericht is. Groot pluspunt is de goede prijs kwaliteit verhoduing van het park, zeker in vergelijking met andere pretparken kun je hier relatief goedkoop een de dag door brengen.

Openingstijden en prijzen

Avonturenpark Hellendoorn is doorgaans geopend van begin april t/m eind oktober. De openingstijden en dagen in deze periode verschillen. Reguliere entree tickets zijn online verkrijgbaar vanaf €18,99, kijk voor actuele entreeprijzen op de site.

Adres: Luttenbergerweg 22, 7447 PB Hellendoorn

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken