Attracties 

Attractiepark Slagharen is opgedeeld in verschillende themagebieden met elk hun eigen attracties. In het park zijn meer dan 30 attracties te vinden.

Jules’ Adventureland is vernoemd naar de beroemde auteur Jules Verne en bevat attracties die zijn geïnspireerd door zijn verhalen. Het middelpunt van dit gebied is de Expedition Nautilus, waarbij gasten aan boord gaan van een onderzeeër en de diepten van de oceaan verkennen. Yellowstone is ontworpen om eruit te zien als het beroemde nationale park in de Verenigde Staten  In dit themagebied ligt de boomstamattracties Ripsaw Falls. Het themagebied New Orleans is gemodelleerd naar de levendige stad in Amerika, is de Main Street van het park.

Wild West vormt het hart van het park en hier liggen een aantal van de meest iconische attracties. De achtbaan Gold Rush is een must voor sensatiezoekers, terwijl het zwaaiende piratenschip een meer gezinsvriendelijke ervaring biedt. Andere populaire attractie in dit gebied is de Wild West Adventure dark ride. Adventure Island is speciaal ontworpen voor jongere bezoekers en biedt een reeks attracties en die geschikt zijn voor de leeftijd. 

Slagharen beschikt ook over een waterpark met verschillende glijbanen, toegang is echter niet inbegrepen bij reguliere entree tickets. 

Geschiedenis 

Attractiepark Slagharen opende in 1963 onder de toenmalige naam Shetland PonyPark Slagharen. Oorspronkelijk was het een vakantiepark dat huisjes aanbood met als extra attractie een pony met een wagentje. Na verloop van tijd werden voor de vakantiegasten een aantal kermisattracties geplaatst. In 1968 opende met darkride Nautilus de eerste grote attractie. Door de jaren heen bleef Slagharen uitbreiden en nieuwe attracties toevoegen. De eerste achtbaan van het park, de Mine Train, werd in 1979 geopend. Omdat de pony’s waar het park ooit mee begon steeds meer op de achtergrond waren geraakt werd in 2000 de naam verandert in Attractiepark Slagharen. In 2012 werd het park overgenomen door het Spaanse entertainmentbedrijf Parques Reunidos, dat investeerde in nieuwe attracties en de parkinfrastructuur.

Review

Vooral voor gezinnen met kinderen is Slagharen een leuk dagje weg. Voor kinderen van alle leeftijden zijn er meer dan genoeg attracties en belevenissen. Absolute eye catcher van het park is de unieke triple launch achtbaan Gold Rush, verder zijn er vooral familie attracties te vinden in het park. Slagharen kamt wel met wat achterstallig onderhoud, veel attractries zijn al enigszins verouderd wat ook regelmatig een storing opleverd. Entreetickets zijn wel aanzienlijk goedkoper dan menig ander pretpark, voor een voordelig dagje pretpark ben je bij Slagharen dus aan het juiste adres.

Openingstijden en prijzen

Slagharen is doorgaans geopend van maart/april t/m oktober. In de wintermaanden is het park een aantal dagen en weekenden geopend. Openingstijden verschillen per dag en periode. Kijk voor actuele ticketprijzen op de site.

Adres: Zwarte Dijk 37, 7776 PB Slagharen

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken