Attracties 

In Duinrell zijn meer dan 40 attracties te vinden. De allerkleinsten vermaken in de kikkeractbaan, het kikkerrad, schommelschip ahoi en nog veel andere leuke attracties. Maar ook echte durfallen zijn kunnen in Duinrell terecht. De Falcon maakt een kaarsrechte duikvlucht van 22 meter hoogte. Waarna een looping en kurkentrekkers nog te wachten staan, de achtbaan bereikt hierbij een top snelheid van zo’n 70 km/u. In de Waterspin tol je ontelbare keren over de kop boven een waterpartij van fonteinen. In de Wildwings ben jij zelf de piloot, je bepaalt zelf hoe vaak je jouw vliegtuigje over de kop laat rollen. Ga je voor een rustige zweefvlucht of ben je een echte stuntpiloot. Klik hier voor een volledig overzicht van alle attracties. 

Midden in het park bevindt zich het Tikibad, dit subtropisch zwemparadijs beschikt over 21 verschillende waterglijbanen. Het is daarmee het grootste waterpark van de Benelux. Het Tikibad kan zowel los als in combinatie met het attractiepark bezocht worden. 

Ook beschikt Duinrell over een eigen vakantiepark, kamperen in de natuur of iets meer comfort met glamping of een bungalow. Verblijf op het vakantiepark geeft automatisch toegang tot het attractiepark en het Tikibad.

Geschiedenis 

Duinrell is opgericht in 1935 toen het gelijknaminge historische landgoed werd opengesteld. In dat jaar werd de schaapskooi op het landgoed omgebouwd tot restaurant met enkele speeltoestellen er omheen. De start van Duinrell als attractiepark was pas in 1984 toen het Tikibad werd gebouwd. In datzelfde jaar opende ook de rodelbaan, en een jaar later werd ook de kikkerachtbaan geopend. Hierna werden door de jaren heen steeds meer attractie aan het park toegevoegd. Het park is sinds de oprichting een familiebedrijf, Duinrell wordt momenteel geleid door de broers Roderick en Philip van Zuylen van Nijevelt. 

Review 

Duinrell is het ideale pretpark voor gezinnen, er zijn meer dan genoeg attracties om je de hele dag te vermaken. En in combinatie met het Tikibad kun je hier gemakkelijk meerdere dagen door brengen. De Falcon blijft een absolute top achtbaan, echter zijn er verder weinig echt spectaculaire attracties voor de doorgewinterde pretparkfanaat. Ook kunnen sommige attracties wel een opknapbeurtje gebruiken. Duinrell is vergelijkbaar met Attractiepark Slagharen, beide parken hebben een waterpark en vakantiepark naast het pretpark. Ook zijn beide parken gericht op gezinnen met kinderen.

Openingstijden en prijzen 

Het attractiepark is in de wintermaanden enkel beperkt open. Het Tikibad is wel het hele jaar door geopend. Openingstijden voor beide verschillen per periode en dag. Toegangsticket kunnen los of in combinatie gekocht worden. Kijk voor de actuele openingstijden en ticketprijzen op de site.

Adres: Duinrell 1, 2242 JP Wassenaar

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken