Attracties

Tivoli Gardens heeft verschillende themagebieden die elk hun eigen unieke sfeer en attracties hebben. De enige andere themaparken in Denemarken die dit ook hebben in zijn Djurs Sommerland en Fårup Sommerland   Een van de populairste gebieden is de Chinese Tower, waar je de hoogste toren in het park vindt, met een adembenemend uitzicht over de stad. In de buurt van de toren vind je ook de Draak, een achtbaan die zowel geschikt is voor kinderen als volwassenen. Andere populaire attracties zijn onder meer de Vliegende Koffer, een zweefmolen met een vintage thema, en De Kleine Zeemeermin, een attractie geïnspireerd op het bekende sprookje van Hans Christian Andersen.

Het park heeft ook een Nimb gebied, waar je een prachtig hotel vindt, met verschillende restaurants en terrassen om te genieten van het uitzicht op de tuinen. In deze omgeving bevindt zich ook de historische concertzaal, die nog steeds veel bekende artiesten aantrekt en een belangrijk onderdeel is van de culturele scene in Kopenhagen.

Geschiedenis 

Tivoli Gardens opende zijn deuren op 15 augustus 1843 en was een van de eerste pretparken in Europa. Het park was vanaf het begin ontworpen als een plek waar mensen van alle leeftijden konden genieten van amusement en ontspanning. De oprichter, Georg Carstensen, had als doel om een 'tuin van plezier' te creëren waar mensen samen konden komen om te genieten van muziek, theater en andere vormen van vermaak.

In de loop der jaren is Tivoli Gardens steeds verder uitgebreid en gemoderniseerd, maar het heeft zijn oorspronkelijke charme en karakter behouden. Het park heeft verschillende uitdagingen gekend, waaronder een grote brand in 1884, maar heeft zich altijd hersteld en ontwikkeld tot een van de meest geliefde en herkenbare attracties van Kopenhagen.

Review

Tivoli Gardens is werkelijk een uniek park. Door de ligging midden in Kopenhagen is de ruimte beperkt, maar hier wordt ontzettend goed mee omgegaan. Er zijn meer dan genoeg attracties te vinden waaronder de historische houten achtbaan. Het park heeft daarnaast prachtige tuinen vol bloemen en vijvers. Ook 's avonds is Tivoli Gardens een bezoekje waard, het park wordt dan verlicht door meer dan 100.000 lampjes wat een unieke sfeer geeft. Een klein minpunt is dat entree voor het park erg duur kan zijn, er moet eerst entree betaald worden voor toegang tot het park. Voor attracties kun je appart betalen of verschillende ride passes aanschaffen. Als je overal toegang tot wilt is dit in verhouding met andere parken vrij prijzig.

Openingstijden en prijzen

Tivoli Gardens is van eind maart t/m eind september dagelijks geopend, openingstijden in deze periode zijn doorgaans van 11:00 uur tot 22:00 uur. In de wintermaanden is het park wisseld geopend. Tivoli rekent een toegangsprijs voor entree tot het park. Als je ook in de attracties wil moet je daarnaast nog een van de ride passes aanschaffen. Kijk voor actuele entree en ride pass prijzen op de site.

Adres: Vesterbrogade 3, 1630 Kopenhagen, Denemarken

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken