Attracties

Legoland Billund heeft meer dan 40 attracties verdeeld over negen verschillende themagebieden. Adventure Land heeft attracties zoals de Jungle Racers en de Safari Tour. Duplo Land is speciaal ontworpen voor de jongste kinderen en beschikt over rustige attracties en speelplekken. In Imagination Zone kunnen bezoekers hun creativiteit testen met interactieve exposities en hun eigen Lego-creaties bouwen. Pirate Land is de thuisbasis van verschillende waterattracties, waaronder de Pirate Splash Battle en thrillride Pirate Wave Breaker.

Knights' Kingdom is een gebied met een middeleeuws thema met verschillende spannende attracties, zoals de wilde rivier Viking River Splash de Dragon Coaster. Deze spannende achtbaan neemt ruiters mee op een reis door een middeleeuws kasteel, compleet met draken en ridders.

Miniland is een van de meest populaire gebieden in Legoland Billund, het bevat miniatuurmodellen van beroemde bezienswaardigheden en gebouwen van over de hele wereld, allemaal volledig gemaakt van Legoblokjes. Lego Ninjago World is gebaseerd op de populaire Lego Ninjago-franchise en biedt verschillende interactieve attracties. In Lego City kunnen bezoekers ervaren hoe het is om brandweerman of politieagent te zijn, maar ook in hun eigen Lego-autootjes rijden. Ook de Flying Eagle achtbaan is in dit themagebied gelegen. De nieuwste toevoeging is Movie World, met attracties en attracties gebaseerd op de populaire Lego Movie-franchise. 

Geschiedenis

Timmerman Ole Kirk Christiansen begon in 1932 in Billund met het maken van houten speelgoed onder de naam Lego. Het groeide uit tot het bekende kunsstof blokje zoals we dat nu kennen. In de jaren ‘60 kwam zijn zoon, Godtfred Kirk Christiansen welke inmiddels aan het hoofd van het bedrijf stond, op het idee Lego tentoon te stellen naast de Fabriek in Billund. In 1968 opende het park met een kleine verzameling Lego-sculpturen en -modellen en werd al snel een populaire attractie. In de loop van de tijd groeide het park en voegde het meer attracties en attracties toe, waardoor het een volwaardig attractiepark werd. Tegenwoordig is Legoland Billund samen met Tivoli Gardens een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Denemarken en trekt het jaarlijks zo’n 2 miljoen bezoekers.

Review

Legoland Billund is volledig gethematiseerd rond het Lego speelgoed, vooral voor kinderen is dit een bijzonder leuke ervaring. Ook de attracties in het park zijn vooral gericht op kinderen, echt ruige of spannende attracties zul je hier niet vinden. Voor kinderen van alle leeftijden is er echter meer dan genoeg te bleven, wat het een ideaal park maakt voor gezinnen. Denemarken is in vergelijking met de rest van Europa erg prijzig, en dit merk je zeker terug in het park. Houd er dus rekening mee dat je in Legoland nog net iets meer kwijt bent dan de meeste pretparken, zowel voor entreetickets als eten en drinken in het park. 

Openingstijden en prijzen

Legoland Billund is vanaf april t/m december geopend, sommige dagen buiten het hoogseizoen kan het park gesloten zijn. Openingstijden wisselen per periode en dag. Reguliere entree tickets zijn verkrijgbaar vanaf 329 DKK wat neer komt op ongveer €45,-. Kijk voor actuele informatie rondom ticketprijzen op de site.

Adres: Nordmarksvej 9, 7190 Billund, Denemarken

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken