Fårup Sommerland – een korte Introductie

Fårup Sommerland staat bekend als een van de meest bijzondere pretparken in Denemarken. Het is meer dan alleen een park; het is een wereld vol avontuur, een waterparadijs en een toevluchtsoord voor families, vrienden en thrillseekers.

Openingstijden Fårup Sommerland

De toegang tot het Aqua Park is beschikbaar van 3 juni tot 20 augustus in het seizoen 2023, waardoor je in die periode kunt genieten van de attracties. De volgende openingstijden zijn van toepassing:

maandag     11:00–21:30
dinsdag       09:00–17:00
woensdag    09:00–17:00
donderdag    09:00–17:00
vrijdag          11:00–21:30
zaterdag       11:00–21:30
zondag         11:00–21:30

Parkeren bij Fårup Sommerland

Een van de zaken die Fårup Sommerland onderscheidt van andere pretparken is de slimme aanpak van parkeren. Zeg vaarwel tegen het gedoe van ver weg parkeren en een lange wandeling naar de ingang van het park. Fårup Sommerland maakt het leven gemakkelijker voor bezoekers. Je kunt met je auto recht voor de ingang rijden, handig betalen en je voertuig binnen het park parkeren. Dit betekent dat je toegang hebt tot je auto gedurende je bezoek, wat het gemakkelijk maakt om je spullen op te bergen, snacks te pakken of gewoon even te pauzeren wanneer dat nodig is.

Ticketprijzen bij Fårup Sommerland

Als je van plan bent om 's middags aan te komen, biedt Fårup Sommerland een apart middagtarief. De prijs varieert afhankelijk van het seizoen, met tarieven van €28 tot €35. Tijdens de herfstvakantie geldt een tarief van €30. Middagtarieven zijn van toepassing vanaf 14:00 uur (of later, afhankelijk van de sluitingstijd), wat bezoekers die later op de dag aankomen flexibiliteit biedt.

Voor degenen die hun avontuur willen verlengen, is er een speciaal tarief voor een tweede-dag-ticket beschikbaar. Dit ticket kost €23 en is geldig gedurende drie weken vanaf de eerste bezoekdatum, waardoor je optimaal van je tweede dag kunt genieten.

Kinderen onder de 3 jaar hebben gratis toegang tot het park, hoewel het kan zijn dat je een paspoort moet tonen als daarom wordt gevraagd.

Fårup Sommerland attracties

Nu gaan we echt in op de kern van de zaak - de attracties in Fårup Sommerland. Dit park biedt voor elke leeftijd en smaak iets, waardoor het een must-visit is voor iedereen die een mix van adrenaline-pompende ritten en gezinsvriendelijk plezier zoekt. Voor degenen die verlangen naar waterpret, heeft het park een uitgebreide selectie waterattracties.  Van golfslagbaden, glijbanen en waterkanalen tot een van de 7 achtbanen in het pretpark. Hier zijn een aantal van de attracties:

De grootste houten achtbaan van Denemarken

"Falken" in Fårup Sommerland is de trots van Denemarken als de grootste houten achtbaan in het land, gebouwd door het Amerikaanse bedrijf S&S Power en uniek in Europa. Met een hoogte van 40 meter is het een opvallende achtbaan die bezoekers opwindende momenten biedt. Deze houten achtbaan biedt een wilde rit met een topsnelheid van ongeveer 75 km per uur. Voor liefhebbers van achtbanen is "Falken" een must-try attractie in Fårup Sommerland 

Saven

Een van de nieuwere aanwinsten in Fårup Sommerland is de "Saven," een familie achtbaan die in 2020 werd gebouwd. Deze attractie biedt een leuke rit voor het hele gezin en voegt een element van opwinding toe aan het park. Terwijl "Falken" de adrenalinejunkies aantrekt, is de "Saven" perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar een meer ontspannen, maar nog steeds spannende ervaring.  

Fårup Sommerland is een van vele pretparken in Denemarken. Zo heb je bijvoorbeeld nog Tivoli Gardens of Legoland Billund. Een ding is in ieder geval zeker: Je kan echt kan genieten in Denemarken. 

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken