Attracties 

Phantasialand heeft in totaal bijna 40 attracties verdeeld over de 6 verschillende themagebieden. Berlin is gethematiseerd rondom de stad in de jaren 1920. De shuttleactbaan Raik en indoorachtbaan Crazy Bats zijn hier gelegen. Een andere opmerkelijke attracties in dit gebied is de interactieve rit Maus au Chocolat.

China Town is een themagebied geïnspireerd op de traditionele Chinese architectuur en cultuur. Een van de meest populaire attracties is madhouse Feng Ju Palace en darikride Geister rikscha.

Deep in Afrika is ontworpen om op een Afrikaanse savanne te lijken, compleet met rieten hutten en een replica van de Victoriawatervallen. De meest populaire attractie in dit gebied is de achtbaan "Black Mamba", die snelheden tot 80 km/u bereikt.

Fantasy brengt bezoekers naar een wereld van verbeelding en fantasie. Een van de meest populaire attracties hier is de achtbaan "Winjas", die twee verschillende banen heeft.

Mexico is een themagebied geïnspireerd op de traditionele Mexicaanse architectuur en cultuur. De meest populaire attractie is de Chiapas boomstammen rivier, die de steilste val heeft van alle vergelijkbare attracties ter wereld. Andere opmerkelijke attracties in dit gebied zijn de rit Talocan en de achtbaan Colorado Adventure.

Mystery is een themagebied met kasteelachtige aankleding. Blikvanger is de vrijeval toren Mystery Castle. Dit zijn slechts enkele van de attracties in Phantasialand. Het park biedt ook een aantal shows, eetgelegenheden en andere ervaringen waar bezoekers van kunnen genieten.

Geschiedenis

Phantasialand werd in 1967 opgericht door Gottlieb Löffelhardt en Richard Schmidt als een klein pretpark met slechts een paar attracties. In de loop der jaren is het park uitgebreid en geëvolueerd en zijn er nieuwe attracties en themagebieden toegevoegd. In 1970 opende Phantasialand zijn eerste themagebied, Fantasy, met attracties als de Geister Rikscha dark ride en de Schloss Balthasar walkthrough-attractie. In 1981 opende het park het themagebied met het Wilde Westen, met attracties zoals de Silvermine-achtbaan en de Wildwasserbahn met stroomversnellingen. In de jaren 1990 bleef Phantasialand uitbreiden en voegde nieuwe themagebieden toe, zoals China Town en Deep in Africa, evenals nieuwe attracties zoals het Space Center en de mijntreincoaster Colorado Adventure. In 2006 opende het park de Black Mamba-achtbaan, die al snel een van de populairste attracties werd. 

Review

Wat Phantasialand uniek maakt is het oog voor detail en de thematisering van de gebieden en attracties, wat veel bijdraagt aan de sfeer in het park. Het park is vrij compact maar biedt toch veel verschillende attracties, oude attracties worden ook constant vervangen waardoor het park altijd 'nieuw' aanvoelt. In Phantasialand zijn maar liefst 8 achtbanen te vinden, ideaal voor de echte pretparkfanaat. Maar er zijn ook genoeg kinder- en familieattracties te vinden in het park, wat het ook geschikt maakt voor het gezin. Voor de allerkleinste is Phantasialand echter minder geschikt omdat het park door de compactheid vrij druk kan aanvoelen en er voor deze categorie simpelweg minder attracties zijn. 

Openingstijden en prijzen

Phantasialand is doorgaans geopend van eind maart tot half april, de normale openingstijden in deze periode zijn van 9:00 uur tot 18:00. Vanaf half november t/m januari is het park geopend als Phantasialand Wintertraum, openingstijden in deze periode kunnen verschillen. Reguliere ticketprijzen voor bezoekers vanaf 12 jaar verschillen per dag van €54,- tot €61,-. Kijk voor actuele ticketprijzen op de site.

Adres: Berggeiststraße 31-41, 50321 Brühl

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken