Attracties

Plopsaland de Panne heeft in totaal meer dan 50 attracties. Het park heeft veel familieattracties maar ook absolute thrillseekers komen hier aan hun trekken. Een van de populairste attracties van het park is Heidi The Ride. Deze houten achtbaan is gebaseerd op het geliefde kinderboek. Een andere populaire achtbaan is Anubis The Ride welke geïnspireerd is op de serie Het Huis Anubis. Met snelheden tot 90 km/u is Anubis The Ride niet voor angsthazen. De achtbaan heeft verschillende inversies en een hoogteverschil van 34 meter.

SuperSplash is een unieke waterachtbaan die de opwinding van een traditionele achtbaan combineert met de verfrissende plons. De attractie is in het thema van Piet Piraat en neemt je mee in piratenboot over steile afdalingen, haarspeldbochten en veel spetters onderweg. De DinoSplash biedt je nog meer verkoeling. Deze boomstamattractie neemt je mee door een prehistorisch landschap, compleet met animatronische dinosaurussen en een spannende afdaling aan het einde. De vliegende schijf van de The Big Wave beweegt al draaiend heen en weer over een heuvelachtige baan en bereikt hierbij een topsnelheid van 70km/u.

The Ride to Happiness by Tomorrowlandis de nieuwste attractie in het park. De achtbaan opende in 2021 in samenwerking met het festival Tomorrowland. Het heeft een unieke lay-out die elementen van een traditionele achtbaan combineert met draaiende, kantelbare voertuig. Het is ook een van de eerste achtbanen ter wereld met een dubbel lanceersysteem, dat de rijder vanuit stilstand in slechts enkele seconden naar meer dan 90 km/u lanceert. 

Geschiedenis

In 1935 opende Meli Park, een attractiepark dat werd uitgebaat door honingfabrikant Meli. In 1999 werd dit park overgenomen door Studio 100 en op 29 april 2000 opende Plopsaland de Panne haar deuren. Het is daarmee het eerste park van Studio 100 en de Plopsa Group. Het park werd al snel een populaire bestemming voor gezinnen met jonge kinderen, dankzij het brede aanbod aan attracties en attracties. In de beginjaren werd het park snel uitgebreid met achtbaan De Draak en de boomstammen DinoSplash. Door de jaren heen werden steeds meer attracties aan het park toegevoegd. In 2010 onderging Plopsaland de Panne een grondige renovatie, met de toevoeging van verschillende nieuwe themaruimtes, waaronder Wickie The Viking en Plopsa Indoor. Vandaag de dag is Plopsaland de Panne nog steeds een van de meest populaire themaparken in België en trekt het jaarlijks ruim 1,3 miljoen bezoekers

Openingstijden en prijzen

Plopsaland de Panne is van april t/m augustus elke dag geopend, de andere maanden is het park wisselend open. Openingstijden verschillend per dag en periode. Reguliere tickets zijn €48,50 voor kinderen tussen de 85 cm en 99 cm zijn tickets €17,99. Kijk voor alle actuele ticketprijzen op de site.

Adres: De Pannelaan 68, 8660 De Panne (Adinkerke) België

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken