Kraampjes en sfeer

De kerstmarkt in Brugge bestaat uit meer dan 150 kraampjes die een breed scala aan kerstcadeaus, -decoraties en -lekkernijen aanbieden. Hier vind je ambachtelijk gemaakte kerstversieringen, zoals handgeschilderde kerstballen en kaarsen, maar ook heerlijke Belgische chocolade en andere culinaire hoogstandjes. De geur van glühwein, warme wafels en andere lekkernijen vult de straten en draagt bij aan de gezellige sfeer.

Naast de kraampjes biedt de kerstmarkt in Brugge ook verschillende activiteiten en attracties voor jong en oud. Zo is er een schaatsbaan en een reuzenrad waar je van een prachtig uitzicht over de stad kunt genieten. Ook zijn er verschillende optredens van zangkoren en muziekgroepen.

Praktische info

Brugge is vanuit Nederland gemakkelijk te bereiken. Vanuit Utrecht ben je ongeveer 2,5 uur onderweg met de auto. Houd er wel rekening mee dat parkeren in het centrum van Brugge lastig kan zijn en dat het aan te raden is om te parkeren op een van de parkeerterreinen aan de rand van de stad en vervolgens het centrum per openbaar vervoer te bereiken. Of ga helemaal met het openbaar vervoer, vanuit verschillende Nederlandse steden, zoals Amsterdam, Rotterdam en Tilburg kun je gemakkelijk met de trein naar Brugge reizen. Hiervoor kun je het beste eerst met de trein naar Antwerpen en vanuit daar naar Brugge. De kerstmarkt in Brugge is doorgaans open van eind november tot begin januari.

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken