Kraampjes en sfeer

De kerstmarkt in het Valkenburg is opgedeeld in verschillende grotten die met elkaar verbonden zijn. Elke grot heeft zijn eigen thema en decoraties, waardoor je je in een magische kerstwereld waant. Zo vind je bijvoorbeeld een grot met kerststallen en een grot met een prachtige ijsbaan. Op de markt vind je meer dan vijftig kraampjes met kerstcadeaus, -decoraties en -lekkernijen. Denk aan zelfgemaakte kaarsen, kerstversieringen, warme sjaals en mutsen, en lekkernijen als oliebollen, wafels en warme chocolademelk. Het is dus de ideale plek om kerstcadeaus te kopen of inspiratie op te doen voor het samenstellen van je eigen kerstpakket.

De sfeer op de kerstmarkt in Valkenburg is werkelijk uniek. De verlichting van de markt zorgt voor een bijzondere ambiance, en de warme geuren van glühwein en kerstkoekjes maken het geheel compleet. Er is vaak live muziek te horen en er zijn verschillende optredens van zangkoren en muziekgroepen.

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven op de kerstmarkt in Valkenburg. Er zijn speciale kinderroutes door de grotten, een eigen speelplaats en een bezoek aan de kerstman. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin of in de kinderboerderij en er zijn verschillende knutselworkshops waar ze zelf kerstversieringen kunnen maken. Ideaal dus voor een heerlijk dagje uit in Limburg.

Praktische informatie

De kerstmarkt in Valkenburg is gemakkelijk te bereiken met de auto of met het openbaar vervoer. Parkeren kan vlakbij de ingang van de grotten en er zijn verschillende bussen en treinen die je naar Valkenburg brengen. De kerstmarkt is doorgaans van half november t/m begin januari geopend, kijk voor alle actuele informatie rondom de kerstmarkt in Valkenburg op de site.

Zie ook:
Uw advertentie hier?
Bekijk per categorie
Meest bekeken